Agent

O persoana/companie, organizatie desemnata care actioneaza in numele proprietarului, precum agent imobiliar, agent de conducere sau agent servicii inchiriere.

An Financiar

O perioada de 12 luni ce este folosita ca baza pentru pregatirea inregistrarilor financiare anuale ale unei companii. Anul financiar al unei companii poate sau nu coincide cu anul calendaristic.

Analiza Financiara

Asigura analize si recomandari pentru performantele financiare de scurta si lunga durata.

Auditul Intern

Ofera o analiza independenta a inregistrarilor, operatiunilor, politicilor si/sau procedurilor in vederea evaluarii eficientei, eficacitatii, conformitatii si asigurarii controalelor interne adecvate pentru a diminua riscurile in vederea indeplinirii telurilor Companiei.

Contabilizarea furnizorilor

Procesarea tuturor facturilor si cheltuielilor rambursabile pentru plata tuturor produselor si serviciilor, precum costuri operationale, energie electrica, etc

Contabilizarea Clientilor

Reprezinta seria de tranzactii contabile prin facturarea catre clienti pentru bunurile si serviciile oferite

Costul de achizitionare

Costul bunurilor cumparate, incluzand orice suma platita pentru achizitionare si orice alte sume direct relationate cu achizitionarea si instalarea bunului, inclusiv transport si montaj.

Capital dobandit

Banii utilizati de proprietarul unei companii pentru finantarea afacerii sau pastrat in venitul net (profituri reinvestite).

Capitalul in actiuni

Capitalul in actiuni al unei companii corespunde cu valoarea nominala a tuturor actiunilor emise.

Cheltuieli

Orice suma cheltuita pe parcursul activitatii cu exceptia celor folosite pentru a achizitiona bunuri precum teren, echipamente sau obligatiuni.

Chiria

O plata periodica, fixa stabilita prin contract intre parti, facuta de chirias proprietarului, pentru a detine si folosi proprietatea acestuia

Consultanta financiara

Ofera sfaturi financiare profesionale cu privire la toate problemele legate de politici financiare, proceduri si planificari ale afacerii.

Contract de confidentialitate

Un contract care interzice unei persoane (si/sau unei companii sau angajatilor acesteia) sa dezvaluie informatii si sa vanda secrete care sunt sau care pot fi dezvaluite acelei persoane pe parcursul desfasurarii unei afaceri.

Contract de Property Management

O intelegere intre un proprietar si o companie de management in legatura cu detaliile referitoare la cum va fi administrata proprietatea, compensatia platita si orice alt criteriu considerat a fi necesar intre cele doua parti.

Custode

O persoana care ca rezultat al unui contract implicit sau explicit este moral si legal obligat sa actioneze in favoarea unei terte parti.

Data de decontare

Data la care plata pentru o tranzactie este stabilita in mod legal sa fie facuta.

Diversificare

O strategie in managementul activelor care asigura distribuirea investitiilor in tipuri variate de investitii pentru a minimaliza riscurile. Acest lucru semnifica transmiterea portofoliului in diferite regiuni/tari si sectoare precum cel comercial, spatii birouri, industriale sau rezidentiale.

Drept de Vot

Dreptul actionarului de a vota pentru sau impotriva unei motiuni propusa in Adunarea Generala.

Evaluarea Proiectului

Este procesul prin care un proiect este evaluat din punct de vedere financiar. Componentele costului unui proiect includ munca, materialele, pretul contractelor si costurile indirecte. Costurile indirecte includ onorariile profesionale, asigurari, mobila, dependinte, echipamentul, taxele si orice alt cost nelegat de constructie.

Facturare (Externa)

Pregatirea facturilor pentru clientii externi ce folosesc bunuri si servicii, incluzand: lucrari, servicii intretinere, utilitati, securitate, lucrari de fundatie, etc.

Facturare (Interna)

Pregatirea situatiilor de plata datorate de catre clientii interni pentru bunurile sau serviciile furnizate.

Fluxul de lichiditati

Calculatia fluxului de lichiditati ofera o privire de ansamblu asupra fondurilor de lichiditati care au intrat si au iesit din companie in perioada raportata. Acestea sunt declarate separat prin activitati de operare, de investitii si financiare.

Linie de credit

O suma de bani pe care o banca sau alta institutie financiara a aprobat-o initial pentru a imprumuta o companie sau o persoana, dar pe care potentialul imprumutat nu a imprumutat-o inca sau nu o va imprumuta.

Managementul contractului de garantie

Procesul ce defineste conditiile de garantie cerute pentru ofertarea si urmarirea garantiei pentru o anumita perioada de timp.

Managementul riscurilor

Abordare sistematica pentru a identifica si asuma potentiale riscuri precum si selectarea si utilizarea masurilor pentru combaterea riscurilor

Perioada de gratie

Timpul oficial recunoscut inainte ca un creditor sa initieze o actiune legala cand o suma datorata nu este platita.

Proprietar

O persoana sau o companie care detine o proprietate sau alte bunuri si le inchiriaza unei alte companii sau persoane

Planul chiriei

O declaratie a ratelor de chirie propuse, facuta de catre proprietar, de Property Manager sau de catre amandoi, emisa pe baza cheltuielilor estimate ale proprietatii, cererea si oferta de pe piata.

Proprietate

O bucata de pamant sau imobil incluzand orice dependinte permanente atasate acestuia.

Property manager

O persoana care se ocupa de o proprietate in schimbul unei compensatii. Sarcinile includ colectarea chiriilor, intretinerea proprietatii, si pastrarea evidentei contabile.

Rata de capitalizare

Este folosita pentru a determina pretul de revanzare la sfarsitul unei perioade planificate si este orientata catre rata de discount determinata pentru fiecare proiect.

Rata de discount

Se determina pe baza incasarilor nete initiale din tranzactiile comparabile de pe piata.

Spatii comune

Spatiile din cladire ce sunt utilizate de catre toti chiriasii.

Venit net consolidat

Venitul obtinut dupa plata taxelor.

Valoarea corecta

Pretul la care se schimba un bun, sau la care se stabileste o obligatie, cu buna stiinta de catre doua parti.

Venit brut

Venitul brut este calculat prin impartirea valorii chiriei anuale la valoarea proprietatii.

Venit net

Chiria anuala – Costuri anuale/Valoare proprietate (in %).

Valoarea actionarilor

Orientarea catre valoarea actionarilor implica concentrarea asupra actiunilor de conducere pentru a creste valoarea companiei.

Ştiri şi noutăţi

2013/01/23

Serviciile de Project Management asigurate de Coral DA Consulting vor consta in coordonarea tehni...
Citeste mai mult

2013/01/08

Coral DA Consulting va presta servicii de Dirigentie de Santier si Coordonator de Securitate si S...
Citeste mai mult

Premiu

Autentificare clienti
Call center (+40) 0728 60 00 60