Green Building

Companiile Coral incurajeaza conceptul de Green Building, in Romania, prin toate activitatile intreprinse. Practicile Green Building au rolul de a atenua impactul cladirilor asupra mediului. Cladirile folosesc o suprafata mare de teren, energie si apa, alterand aerul si atmosfera, de aceea ele trebuie sa devina mai eficiente.

 

Green Building, cunoscut ca si constructie verde sau cladire durabila, este un concept si o practica de a crea structuri si de a folosi procese suportate de mediu si care folosesc eficient resursele, in ciclul de viata a unei cladiri.

 

Desi in permanenta sunt elaborate tehnologii noi pentru a completa practicile actuale in crearea de structuri verzi, obiectivul principal este acela de a proiecta cladiri care sa aiba un impact redus asupra sanatatii oamenilor si a mediului inconjurator prin:

  • Folosirea eficienta a energiei, apei si altor resurse
  • Protejarea sanatatii ocupantilor si vizitatorilor
  • Imbunatatirea productivitatii angajatilor
  • Reducerea deseurilor, poluarii si a degradarii mediului

 

Green building reuneste o combinatie de practici si tehnologii menite sa reduca si intr-un final sa elimine impactul cladirii asupra mediului si a sanatatii oamenilor. De cele mai multe ori inseamna folosirea resurselor regenerabile, de exemplu, folosirea luminii soarelui in timpul soarelui activ, pasiv, folosirea tehnicilor fotovoltaice si folosirea plantelor si copacilor in acoperisuri verzi, gradini pluviale, pentru reducerea risipei de apa de ploaie. Multe alte tehnici, precum folosirea pietrisului sau beton permeabil in loc de betonul sau asfaltul obisnuit pentru a mari cantitatea de apa intrata in pamant, sunt de asemenea folosite.

 

Indiferent de cat de sustenabila a fost construita o cladire, poate ramane asa doar daca este exploatata si intretinuta corespunzator. Asigurarea unei exploatari si a unui personal corespunzator va ajuta la mentinerea criteriului verde proiectat la inceputul proiectului. Prin fazele de Exploatare si Intretinere sunt intreprinse actiuni ca reciclarea, managementul eficient al energiei si sporirea calitatii aerului.

Ştiri şi noutăţi

2013/01/23

Serviciile de Project Management asigurate de Coral DA Consulting vor consta in coordonarea tehni...
Citeste mai mult

2013/01/08

Coral DA Consulting va presta servicii de Dirigentie de Santier si Coordonator de Securitate si S...
Citeste mai mult

Premiu

Autentificare clienti
Call center (+40) 0728 60 00 60